Чешкият посланик получи кукер в Перник, снима подземния минен музей

Кметът на Община Перник Станислав Владимиров и екипът му се срещнаха с посланика на Чешката република в България Н. Пр. Лукаш Кауцки. Кметът запозна дипломата с културния и икономически профил на града, като подчерта богатата му история, бурното развитие през XX век и перспективите за бъдещо развитие.

По време на срещата бяха обсъдени и темите, в които да се задълбочи двустранното сътрудничество – подобряване на икономическите връзки, съвместни форуми и общи културни прояви между Перник и побратимения чешки град Пардубице.

Посланик Кауцки бе силно заинтересован и от развитието на Перник от началото на мандата, както и напредъка в много сфери на обществения живот. Една от темите, която бе обсъдена е развитието на транспорта в града и общината. Кметът Владимиров обяви, че чешка фирма е спечелила поръчката за доставка на 5 електрически автобуса, а скоро по основни линии в града ще се движат нови 13 газови автобуса.

След срещата посланикът посети Подземния минен музей. Той заяви, че музеят е дестинация, която трябва да бъде видяна от всеки. Заедно с кмета чешкият посланик посети и сградите на Минната дирекция и Двореца на културата.

Коментари

коментара