Игрите превземат Перник на 5-ти ноември

Турнири, дискусии, късометражно кино и много забавления очакват посетителите на Нощ на игрите в Перник

Домакин в Перник на четвъртото издание на градския фестивал Sofia Game Night / Нощ на игрите, който ще се проведе на 5 ноември в още 8 града и над 50 локации, е Международен младежки център – Перник. Ентусиастите от Младежкия център са подготвили сериозна гейминг програма, която да покаже различни аспекти от богата вселена на игрите, техния образователен и социален елемент.

Организаторите на Нощ на игрите в Перник са подготвили игри и забавления за всички възрасти. Всички събития в програмата са със свободен вход.

В 15:00 ч. започват настолните игри на Сцената в парка, следвани от Dungeons and dragons сесия с гост Дънджън Мастър, която започва в 17:00 и ще се проведе в офиса на Международен Младежки Център – Перник на ул. Радомир 1, ет.4. В 18:00 ч.всички са поканени на епично LanParty в BashHub Pernik.

За почитателите на късометражното кино Kinematograf.bg са подготвили специална селекция „Късо кино: Истории отвъд розовия балон“. В програмата има филми от много държави, сред които и „На игра“ на режисьора Девина Василева, чиято премиера беше преди броени дни.

Градският фестивал Sofia Game Night се провежда с подкрепата на продуктовата компания PokerStars, международен работодател в ИТ сферата и генерален партньор на фестивала, както и от българското game dev студио Incineration productions.

Допълнителна информация за всички събития в програмата на Нощ на игрите в Перник и Sofia Game Night ще намерите на www.sofiagamenight.com

Контакти:

Хелиана Велинова, организатор, Sofia Game Night, +359 988761671,
[email protected]
Денислава Дикова, Координатор и асистент „Комуникации“, [email protected]

Коментари

коментара