Синът на прокурора призна, че е пребивал, наглее от балкона на дома си в Перник

Прокурорският син от Перник – Васил Михайлов, обвиняем за побои и пуснат под домашен арест призна пред bTV, че е пребивал хора. А нарушил ли е мярката, като е напуснал жилището си? Васил Михайлов излезе от ареста в четвъртък след решение на Софийския градски съд. Мярката му за неотклонение беше намалена в „домашен арест“. От дома си в Перник – Михайлов заяви за bTV, че неведнъж е пребивал хора. И още, че напада предимно лица с криминални досиета.

Васил Михайлов каза още, че след излизането от ареста е ходил дори на дискотека. Данни да е нарушавал мярката си за неотклонение, от полицията нямат. След близо пет месеца в ареста, Васил Михайлов си е вкъщи от пет дни. Няма право да напуска апартамента, в който е заявил, че ще бъде.

– Откакто сте си тук, вкъщи, от четвъртък вечерта, излизал ли сте?

– Постоянно. До магазина постоянно, даже ходих на дискотека. Петък имаше дискотека тук, пернишката дискотека и трябваше малко да разпусна, все пак съм била в ареста пет месеца.

– Как беше в ареста?

– Като на хотел.

– За вас или по принцип?

– По принцип.

Известно е, че срещу Михайлов има три обвинения – за закана с убийство над жена и побои над двама мъже. Единият пребит е футболният треньор от Перник Румен Андонов. Съпругата му също твърди, че Васил е нарушавал мярката си.

„Излязъл си е от тях, отишъл е в кафе „Рай“ отсреща, постоял е там, след известно време се е върнал с момиче, вероятно с приятелката си, и са си се прибрали двамата“, обясни Марияна Андонова, съпруга на Румен Андонов.

От МВР посочиха, че Михайлов е с проследяваща гривна и не е нарушавал домашния си арест. Дали спазва мярката си се следи „ежеминутно“.

– Идват ли да ви проверяват от полицията?

– Не, не, никой не идва да ме проверява. Всички лъжат. Тази гривна просто аз съм си я сложил.

Пред камерата на bTV за първи път Михайлов призна, че е нанасял побои, но не уточни над кого точно.

– Изпушвам цигарата и влизам. Нещо последно да ме питате има ли?

– Чувствате ли се виновен за нещо?

– Не.

– Моля?

– Не. Няма за какво, аз не съм направил нищо.

– Нападатели ли сте хора?

– Нападал съм тези, които са си заслужили съм нападал.

– И с какво са заслужили?

– Тези, които се е*** с моето семейство или с моето име, примерно, някакви ей такива работи, така се случва. Да не се е*** с мен и нищо няма. Разбирате ли? Нито съм пребил невинни хора, нито съм пребил бабички, нито съм пребил майки с колички, както пишат по медиите.

– А кой сте пребил?

– Повечето хора, които са пребити от мен, имат ей такова криминално досие. Така че няма какво да ме разпитвате повече.

Мярката за неотклонение е окончателна.

Коментари

коментара