Топлофикация Перник“ предоставя възможност на клиентите да преминат на реален месечен отчет

Изпълнителният директор на „Топлофикация Перник“ инж. Чавдар Стойнев обяснява ползите на реалния месечен отчет.

„За тази цел е необходимо да бъдат монтирани уреди за дялово разпределение с дистанционно отчитане. По този начин се гарантира надеждно и сигурно отопление без изравнителни сметки за парно и битова гореща вода.“, заяви инж. Стойнев. Той обясни, че с монтирането на модерните устройства отпадат прогнозните и изравнителни сметки.

Инж. Чавдар Стойнев коментира, че с уредите с възможност за снемане на показанията от разстояние се пести време и неудобството на клиентите да чакат инкасаторите, които да извършат визуален отчет.

С новите устройства се намалява възможността за допускане на грешка от недоглеждане или бързане по време на въвеждане на данните от топломера или индивидуалния разпределител.“, допълни инж. Стойнев.

Инж. Чавдар Стойнев напомни, че до 2027 всички уреди за дялово разпределение за топлинна енергия трябва да бъдат подменени с дистанционни. Той обясни, че промени в Закона за енергетиката транспонират разпоредбите на приетата през 2018 Директива (ЕС) 2018/844 на Европейския съюз.

Директорът на дружеството призова клиентите да не чакат крайния срок, а да извършат подмяната на уредите, позволяващи дистанционен отчет, по-скоро.

„Съветвам абонатите да проведат Общи събрания на входовете, за да се съгласува преминаването на реален отчет. Между 160-170 лева на апартамент струва подмяната на всички уреди, в това число и водомера.“, заяви инж. Стойнев.

Коментари

коментара