Тръгва подписка заради проблема с бездомните кучета

Снимка: zapadno.com

Две жени от Трънско подеха подписка за справяне с проблема с бездомните кучета в община Трън.

“Проблемът с бездомните кучета се увеличава ежедневно и вече става неконтролируем. Той вече не търпи отлагане. В никакъв случай не искаме да пострадат бездомните животни, защото те нямат вина за случващото се. В същото време обаче мястото им не е на улицата. На всички вече е ясно , че проблемът е следствие от безотговорното отглеждане и развъждане на домашните животни – кучета и котки. На всички вече е ясно , че проблемът няма да бъде решен без контролиращ орган , който да има всички права за строг контрол при спазването от граждани и институции на всички закони и наредби касаещи животните”, пишат в подписката Цветана Маркова от град Трън и Екатерина Николова от село Зелениград.

Сред исканията, посочени в подписката са: създаване на звено с отговорници по екология, изискване за задължителна кастрация на всички домашните кучета и котки, изграждане на приют в помощ на изгубени и изоставени кучета от района на град Трън, както и други, с които може да се запознаят желаещите в библиотеката към народно читалище “Гюрга Пинджурова-1895” и “БО Кафе” в град Трън, където е подписката.

Подписката ще бъде адресирана до председателя на Общински съвет-Трън, кмета на община Трън и областния управител на област Перник, пише zapadno.com.

Коментари

коментара