Строител от ромски произход в Трън намери и върна пари и документи

Строител от ромски произход намери чанта с пари и документи и ги върна на притежателя им, който се оказал шофьор на линейка. Случката се разиграва преди два дни в град Трън, а за нея разказва сайтът zapadno.com.

Преди два дни шофьор на линейка Юри Кръстев, който е от град Трън, си загубил чантичката с пари, лични документи, кредитни карти и телефон. Това се случило, след като я забравил на покрива на автомобила си и движейки се, чантичката паднала на шосето.

Трънчанинът нямал представа къде е загубил чантичката си до днес, когато на телефона на сестра му последвало обаждане от неговия номер. Оказало се, че чантичката била паднала в района на местността “Секирица” и открита от 35-годишния Васил Стоилов. Младото момче, което открило изгубените вещи, попаднало на премазания от автомобил личен телефон на Юри Кръстев. Васил Стоилов извадил картата от повредения мобилен апарат и я сложило на работещ такъв. Набрал един от последните номера в указателя и така достигнал до собственика на вещите.

На следващият ден двамата се срещнали и от благодарност Юри Кръстев дал 50 лева на Васил, за да се почерпи за постъпката. Трънчанинът не могъл да повярва, че младото момче е от ромски произход, но е много благодарен за стореното от него добро.

Васил Стоилов е от град Дупница и работи като строител в Трънско. Всеки ден той пътува за работа в пограничната община. Това е вторият път, когато дупничанинът връща лични документи, които са били изгубени. На въпрос как се е решил да открие собственика и върне чантичката му, Васил Стоилов отговори: “Те са си негови. Пари като пари, но документите са нужни”, каза той. Неговото послание към останалите хора е, ако открият изгубени лични вещи, да ги връщат на собствениците им.

Коментари

коментара