Надрусани младежи шофират из Пернишко

Млад мъж е задържан за управление на автомобил след употреба на наркотични вещества.
Около 15, 00 ч. вчера, в пернишкия кв. „Тева“ служители от Първо РУ проверили лек автомобил „Ауди“, управляван от 21-годишен перничанин. Тестът му за наркотични вещества реагирал положително на амфетамин и марихуана. Дал е кръвна проба за химичен анализ и е задържан за до 24 ч. с полицейска заповед.
Започнато е бързо производство и работата продължава.

Столичанин, седнал зад волана на лек автомобил след употреба на наркотични вещества е установен от служители на полицейски участък „Земен“. 45 минути след полунощ на пътя гр. Земен – с. Пещера полицаите проверили лек автомобил „Ауди“ с водач 22-годишен от гр. София. При изпробването му с техническо средство е отчетен положителен резултат за кокаин. Младежът отказал кръвна проба за химичен анализ.
Започнато е бързо производство по чл. 343 „б“, ал. 3 от Наказателния кодекс и работата по документиране на случая продължава.

197 МПС и 198 шофьори и пътници са проверени през изминалото денонощие на територията на Пернишка област в рамките на контролната дейност във връзка с безопасността на движението по пътищата. Съставени са 22 акта и 47 фиша за различни нарушения на правилата за движение. Двама водачи са отказали тестове за употреба на наркотични вещества, а 3 са санкционирани за създаване на непосредствена опасност за останалите участници в движението. Връчени са и 33 фиша за вече извършени нарушения и е издадена една заповед за прилагане на принудителна административна мярка.
Засиленият контрол продължава.

28-годишен перничанин на съд за притежаване на наркотични вещества.
В средата на месец март, при акция на служители от Второ РУ бил задържан 28-годишен перничанин. При направения му личен обиск полицаите открили пакетчета с амфетамин и марихуана. След проведено разследване мъжът е привлечен като обвиняем по чл. 354 „а“, ал. 5 от Наказателния кодекс и му е наложена мярка за неотклонение „подписка“.

Коментари

коментара