Десетки шофьори проверени от полицията в Перник за денонощие

В рамките на провеждащата се акция на полицията за скорост и употребата на алкохол и упойващи вещества, през изминалото денонощие в региона са проверени 227 автомобила и 273 водачи и пътници.

Съставени са 21 акта и 60 фиша за различни нарушения на Закона за движение по пътищата. Един водач е отказал да бъде изпробван с техническо средство за алкохол, а двама са извършили нарушения с непосредствена опасност за останалите участници в движението. Връчени са и 76 фиша за извършени вече нарушения.

Засиленият контрол продължава.

Пиян шофьор е задържан от служители на полицията в Перник.

Вчера, около 19, 00 ч. е получен сигнал за самокатострофирал лек автомобил „Мерцедес“ в района на пернишкия кв. „Бела вода“. Веднага след това шофьорът напуснал местопроизшествието и избягал в неизвестна посока. Органите на реда предприели действия за установяването му и след кратко преследване е задържан в района на кв. „Кристал“. Установено е, че това е 26-годишен столичанин, познат на органите на реда. При изпробването му с техническо средство за алкохол са отчетени 1, 89 промила в издишания въздух. Мъжът е дал кръвна проба за химичен анализ и е задържан за до 24 ч. с полицейска мярка.
Започнато е бързо производство и работата продължава.

32-годишна на съд за управление на автомобил след употреба на алкохол.

На 01 юли тази година, в района на пътен възел „Марина бара“ в областния град самокатастрофирал лек автомобил „Волво“ с водач 32-годишна перничанка. Тестът й за алкохол се оказал положителен – 3, 17 промила в издишания въздух. След проведено разследване е привлечена като обвиняема по чл. 343 „б“, ал. 1 от Наказателния кодекс и работата продължава съвместно с прокуратурата.

Коментари

коментара