Това струва 1 милион лева годишно на перничани

На корицата на „За Перник“ виждате скандално известните фенове на футболния отбор Миньор.

Заради кефа на тази, както виждате „многобройна“ футболна общност, Община Перник налива стотици хиляди лева годишно от вашите данъци. Освен това търси ежегодно мастити спонсори, които също даряват парите си там, вместо да ги дарят за спортни площадки около блоковете ни, хубави инициативи в Перник или други спортни клубове.

Ето това на снимката е многобройната агитка на Миньор от днешния мач с ЦСКА 1948 София. Има няма един автобус хора.

Заради хобито на тези фенове, цял Перник плаща издръжката на футболен клуб с футболисти, наемани от цяла България, търсят се треньори от София, които да тренират тези футболисти, за да задоволят феновете от снимката.

Горе-долу 1 000 000 лева са необходими на година, за да може хобито на тези фенове да е задоволено и техния любим клуб да играе в „Б“ или „В“ група. Там играят също толкова неизвестни отбори, като Миньор Перник.

Феновете на Миньор наричат стадиона си „храм“ , а отбора си „религия“. Но виждате, че в храма няма почти никой.Храмът е празен. А разходите за поддръжка на кефа на футболните фанатици си вървят.

Днес Миньор игра срещу отбора на ЦСКА 1948 СФ… и отново загуби. 

И това не е всичко

Миналата седмица от клуба си тръгна треньора на клуба Христо Янев. Уважаваният треньор, който идваше всеки ден с желание и усмивка на работа не издържа на обидите, заплахите, агресията на феновете на клуба.

Днес се разбра, че от ФК Миньор си тръгва Велизар Димитров – изпълнителен директор на клуба. Перничанин. Ето какво обяви той:

Приятели,

Обръщам се към всички, които обичат истински Миньор Перник. Един от най-специалните моменти в моя професионален живот бе, когато през януари 2021-ва, след 21 години се завърнах в родния си клуб, приемайки предизвикателството да заема поста на изпълнителен директор.
През цялото това време до този момент работих с цялото си сърце и опитах да предам натрупания в кариерата ми опит. Желанието ми бе да изградим нова и модерна визия на клуба. Вярвам, че постигнахме не малко, а в резултат на усилията на целия екип се случи нещо, което бе отдавна забравено – Миньор отново има национални състезатели и осъществи изходящ трансфер, за което получи трансферна сума.
В тази връзка искам да благодаря за всеотдайността и работата на всички служители от администрацията, спортно-техническия екип, треньорите и футболистите. Благодаря за разбирането и помощта от страна на Община Перник и всички спонсори. Благодаря и поклон пред привържениците на клуба, които подкрепяха безрезервно тима, както в хубавите, така и в трудните моменти.
За съжаление сега съм принуден да кажа “Довиждане”. Тръгвам си от Миньор с високо вдигната глава и огорчение, че не успяхме да довършим започнатото. Решението ми е продиктувано изцяло от несъгласието ми с факта, че в последните седмици вмешателството на нефутболни хора върху спортно-техническия процес придоби застрашителни размери, а това по никакъв начин не кореспондира с моите принципи и разбирания.
На тези хора искам да кажа, че да си гледал 500 мача не означава, че си играл 500 мача, както и ако си гледал 500 политически дебата по телевизията, това не те прави нито добър футболен експерт, нито добър политик.
За мен бе, както удоволствие, чест и привилегия, така и голяма отговорност да работя в името и за каузата “Миньор” – едно от най-славните и доказали се в годините и футболната ни история имена.
Искам да пожелая много успехи и радостни мигове на отбора. Продължавам да нося родния си отбор в сърцето и да стискам палци.

С уважение:
Велизар Димитров

Коментари

коментара