Най-големият успех на Димитър Колев за 2022г.: Минерална вода потича в чешмите на стотици хора, носят го на ръце в село Рударци

Два минерални извора в село Рударци, изтичащи сега свободно в дерето, ще бъдат включени във водопроводната мрежа на населеното място и ще отиват в чешмите на хората, благодарение на усилията на председателя на Общински съвет Перник Димитър Колев, научи ZaPernik.com. Местните са готови да го носят на ръце, ако това се случи, защото години наред са били без капка вода през летния сезон в продължение на дълги години.

Изливащото се водно количество от двата сондажа с минерална вода в село Рударци е с дебит съответно 1,95 л/сек. и 2,80 л/сек, сега е спасено и хората вместо да са на воден режим, ще имат в чешмите си една от най-качествената минерална вода в България.

След месеци сондажи между председателя на Общинския съвет Димитър Колев по министерства и ведомства се очаква около 500 домакинства ще си решат водния проблем по най-добрия начин. 

Системата ще работи само през лятото, когато живеещите в Рударци надхвърлят 8 000 души и във високата зона водата не достига. Досега минерална вода не е въвеждана в домовете на хората, тя е свободно течаща на няколко чешми в селото.

Община Перник е получила всички необходими разрешителни и е обявена процедура за изпълнител. По предварителни разчети ще са необходими 142 500 лв. без ДДС.

С това интереса към къщи в село Рударци ще нарасне в пъти. Софиянци ще се избият да си купуват къщи с минерална вода у дома.

Коментари

коментара