Скандал с детското футболно първенство на Академия Металург: Остраниха селски отбор, за да не бие градските

Кадър : Канал Струма

Разочаровани родители писаха до ZaPernik.com по повод провелото се първо детско футболно първенство организирано от Академия Металург в Перник. Според тях децата им от ФК Ятак – Бучино са несправедливо отстранени въпреки доброто си представяне и смятат, че мачовете в състезанието са нагласени. 

Ето какво пишат до сайта /без редакторска намеса/:

„Здравейте, пиша ви от името на всички майки, бащи и треньори който останаха крайно разочаровани от нагласените детски мачове проведени на 06,08,2022 и 07,08,2022 от Академия Металург. Децата ни от ФК „ЯТАК“ Бучино бяха най- добрите нямаха загубен или равен мач,но не бяха допуснати до финала, заради страха на треньорите цитирам НЕ МОЖЕ ДА МЕ БИЕ ЕДИН СЕЛСКИ ОТБОР. Имаше уговорки с нашия треньор да загубиме но, ние не се съгласихме. Децата ни бяха обиждани защото са най-добрите. Прилагам един пост от Фейсбук.

„Изминалият уикенд беше дълъг….Малките – големи, НЕПРЕТЕНЦИОЗНИ герои от ФК ЯТАК БУЧИНО се представиха повече от блестящо. Те доказаха силата на детското сърце и душа. Бяха непреклонни в играта…Не се поддадоха на психическият натиск на който бяха подложени…Дадоха всичко от себе си и победиха отборите на ВЕЛБЪЖД КЮСТЕНДИЛ с 4 :3, ХЛАПЕТАТА БЛАГОЕВГРАД с 4 : 1, и двата отбора на АКАДЕМИЯ МЕТАЛУРГ с резултати от 6 : 2 и 11 : 0…Но с “ така любезното съдействие“ на организаторите, те не бяха допуснати да играят полуфинал в турнира…

Искаме да благодарим:
1. Всички деца от школата, за всеотдайната игра и себераздаване
2. Спонсора на отбора, който обезпечава малките бонбони от ФК ЯТАК БУЧИНО
3. На отдадените момчета от треньорският екип.

Моля вашия екип да разпространи случая защото така не се играе футбол и не може да учиме нашите деца да се предават и да скланят глава пред неправдата. Оставам на разположение.
Приятен ден.
Моника Генчева

Детският отбор на Ятак Бучино е най-младият футболен отбор в пернишко и очевидно дава сериозна заявка на терена. Отборът е създаден преди около година от бившият футболист Георги Цветанов, който е и родител на един от футболистите в отбора.

ZaPernik.com  е отоврен да публикува право на отговор на отсрещната страна в скандала.

За новини, нередности, събития и поводи за похвали, за всичко свързано с Перник и перничани, можете да се свързвате с нас на мейл [email protected]

Коментари

коментара