Глътка радост за бездомните кучета на Перник

„И вчера, и днес, всички кучета от пернишкия приют се плацикаха в реката,тичаха из полето, хапнаха малко вкуснотиййки! Но най-щастливи бяха бебетата!“ – споделя Марияна от общинския приют за бездомни кучета в Перник. 
В летните горещини доброволци  и хора обичащи животните отделиха от времето си за почивка, за да зарадват кучетата и да ги изведат поне за кратко от клетките, в които протича по-голямата част от живота им в очакване на стопани.
„Благодарим ви, хора, жеУезни сте!В тези горещини намерихте време за да дете глътка въздух на любимците ни в приюта! Другият уикенд елате отново,непременно!👏
Благодарим и на дарителите на 6 чувала гранулки, които дойдоха от Владая специално за това! Благодарим и на Dayana Todorova и Валерио закупените консерви и за разходките!“ – пише още Марияна.
По традиция всеки уикенд добровлоци към общинския приют организират съвместни разходки са кучетата, които в продължение на пет дни стоят като затворници без вина в клетките си. Независимо дали е жега или студ, животните с трепет очакват мига, в който ще излязат и ще потичат на свобода, ще получат любов от хората и игри.
За съжаление, не са малко и случаите, в които доброволците са твърде малко на брой и някои от кучетата пропускат да видят седмична разходка.
Ето защо всеки гражданин решил да направи добро и да изкара един по-различен почивен ден, може винаги да дойде с децата си или с приятел,  и да поиграе с кучетата на Перник. А защо не и да си избере някой приятел за у дома.
Кучетата са обезпаразитени и дружелюбни. По-агресивните кучета не се дават за разходка на случайни непознати.
Ако имате излишни одеала и завивки или просто искате да подарите храна и лакомство, всяко дарение е добре дошло.
Но истинската емоция и принос е в това да дадете и получите любов и благодарност, да научите децата си на съпричастност, човечност и емпатия. 

Коментари

коментара