Рибар затъна в тиня на язовир Пчелина

Риболовец на 54 г. от Радомир затънал в тинята на залива Радибош на язовир „Пчелина“, съобщават от Централната рибно-опазваща организация в Перник (ЦРОО).

Мъжът уловил шаран 2,920 кг, вързал го през хрилете с канап за един папур, като навлязъл до нивото на раменете си във водата. На връщане обаче затънал в тинята и се наложило колегите му спешно да го изваждат.

От рибоопазващата организация съобщават, че
от откриването на сезона на яз. Лобош до днес бреговете са окупирани от риболовци, някои се радват на отлична слука, други приоритет им са дългите маси и слушането на музика до ранни зори.

Проверките на ИАРА и доброволците от ЦРОО са всекидневни. Те са както физическо присъствие на терен, така и някоя и друга ловна камера на възлови места, термокамера и т.н.

За жалост все още има недобросъвестни риболовци, които унижават най – вече себе си криейки риби по храсти и багажници.
Служителя на ИАРА скрил се зад храстите до един риболовен лагер се натъкна на унизителна за самия риболовец гледка – мъж на 54 год с адресна регистрация гр. Радомир в залива Радибош при улова на шарн 2.920 кг го върза през хрилете с канап с диаметър почти 1 см, наджапа до нивото на раменете си, върза го за един папур във водата и на излизане от водата се наложи колегите му, които го придружават да го изкарват от водата, защото тинята на язовира е сериозна и клетия човечец затъна в един момент и можеше да се случи най-лошото“, разказват доброволците.

От 16.06-03.07.22 са написани 9 броя акта по ЗРА!
5 бр. акта за прибрана риба
2 бр. акта за нощен риболов
1 бр. акт за прекомерен брой въдици
1 бр. за без билет

От ЦРОО благодарят на всички съвестни риболовци подаващи сигнали за нередности на телефон 0897640280. Анонимността им е гарантирана.

Доброволците благодарят и на риболовците, които след като приключат риболова почистват след себе си риболовното си място.

Проблем с боклука има единствено на ковачевския залив и заливчето под стената на с. Лобош.

От ЦРОО хвалят и добросъвестните риболовци, които връщат рибата обратно и не практикуват нощен риболов и уважават труда на дарители, доброволци – охранителни и ИАРА.

Коментари

коментара