Коронавирус в кучешкия приют в Перник, спешно се търсят стари завивки и одеяла

Ако имате стари одеяла, губери и кърпи, можете да направите нещо добро с тях.

От общинския приют за безстопанствени кучета в Перник призоваха, че имат остра нужда от всякакви възможни стари завивики, включително и възглавници и постелки, на които да могат  да лежат кучетата.

Малки кученца, обитаващи приюта са заразени с кучешки коронавирус и за да не се разпространи заразата се изхвърлят постелките, на които лежат. Това пък поража нуждата за още нови постелки.

СПЕШНО ТРЯБВАТ СТАРИ ЗАВИВКИ ЗА ПРИЮТА 🙁🆘
Има бебета,болни от корона вирус, чиито завивки директно се изхвърлят….
Моля, донесете ненужните си чаршафи и одеала – пишат доброволците към приюта.

Единственото, което трябва да направите е да отделите време и да докарате нужното в приюта, който се намира до метанстанцията при кв. Бела вода.

Междувременно продължават мащабните ремонти в приюта, съобщиха за ZaPernik.com от общината.  Предстои да се изгради нова септична яма, която ще бъде изведена извън приюта. Към момента тя се намира вътре до клетките на кучетата. Вече е започнало и облагородяването на терена за разходки на кучетата. Той е изравнен и почистен. От общинската фирма Жилфонд предстои да монтират ограда, а теренът ще бъде застлан с чакъл. След това ще започне и пускане на канал  за новата амбулатория.

Всички ремонтни и строителни дейности ще струват на общината около 120 000лв.

Продължава и кампанията по кастриране на домашни и безпризорни кучета, припомнят още от Община Перник. Много хора продължават да се възползват от безплатната кастрация на домашния си любимец и автоматично се освобождават от такса данък куче. Продължава обаче, за съжаление и изхвърлянето на кучета от недобросъвестни стопани.  Нужно е време да се промени съзнанието на хората по този въпрос и те по-отговорно да постъпват към животните, за които са поели грижа. Не е секнал и „туризъмът на кучета“ – от съседните на Перник общини продължават да се изхвърлят безстопанствени и некастрирани кучета на територията на пернишка община.

Коментари

коментара