Кирил Стоев: Област Перник има огромен туристически потенциал

Областният управител Кирил Стоев присъства на работна среща по проект #RaiseYouth във връзка със създаването и функционирането на Туристически кооператив в област Перник. Събитието се състоя в Младежки дом – община Радомир.

„Област Перник има огромен туристически потенциал, който поради една или друга причина не е развит. Това, което сме си поставили за цел с моя екип е да обединим усилията на всички, които работят в тази посока“, каза Кирил Стоев. Той заяви пълната си подкрепа относно проектните дейности, представени на събитието, които са свързани с популяризирането на региона като атрактивна туристическа дестинация. Стоев уточни, че от страна на Областна администрация Перник, се планира създаването на Областен консултативен съвет по туризъм, който се планира да включва представители на неправителствени организации, институции и бизнес, а дейността му ще се фокусира върху изработването на цялостна концепция за развитие на сектора на регионално ниво и устойчивото му развитие.

От Центъра за развитие на устойчиви общности представиха обобщените резултати от анкетно проучване за нагласите на местното население относно създаването и функционирането на туристически кооператив. Допитването е проведено през месец февруари т.г. от екипа на Регионален младежки RAISE център (РМЦ) гр. Брезник.

Коментари

коментара