От снощи отводняват Перник, девет сигнала за наводенни подлези и мазета

Още вчера вечерта започна почистването на наносите по пътните артерии и дъждоприемните шахти, запушени след вчерашната силна буря. Бяха отводнени и някои от подлезите в града, съобщиха от общинската администрация на Перник.

Вече са обработени и най-критичните точки – пътен възел „Марина бара“, пътен възел „Хумни дол“, ул. „Софийско шосе“, ул. „Рашо Димитров“. Почистват се и всички стръмни улици в кварталите в района над Автогарата.

В рамките на деня ще бъдат възстановени и щетите по пътната настилка на ул. „Софийско шосе“, която е в гаранционен срок и дейностите се извършват за сметка на фирмата изпълнител.

На 9 сигнала за ликвидиране на последиците от падналия пороен дъжд в Перник са се отзовали местните огнеборци.

Девет случая на отводнявания на подлези, пътни възли и платна, мазета и подстанция са реагирали служители от РСПБЗН – Перник. Падналият пороен дъжд е предизвикал запушване на отводнителните шахти, което е довело до заливане на голяма част от пътните платна в центъра на града и пътните възли „Хумни дол“ и „Марина бара“.

Отводнявани са мазета в кварталите „Могиличе“, „Монте Карло“ и „Тева“, както и подстанция „Мошино“. Няма пострадали хора и автомобили, съобщиха от пожарна безопасност в Перник.

Коментари

коментара