Пожарната в Перник обяви конкурс : С очите си видях бедата

Конкурс за детска рисунка „С очите си видях бедата“

За поредна година Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ – Перник организира традиционния конкурс за детска рисунка „С очите си видях бедата“ за област Перник. Конкурсът е традиционна превантивна инициатива на Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението” при Министерство на вътрешните работи с партньорство на Министерство на образованието и науката, Националния дворец на децата и е под егидата на Секретариата на откритото частично споразумение за големите бедствия (EUR-OPA) към Съвета на Европа.

Задачата на конкурса е децата и учениците да пресъздадат със средствата на изобразителното изкуство познанията си за бедствията, начините за защита и действията на съставните части на Единната спасителна система. Основната цел е да се предизвика интерес у тях към професията на пожарникаря и спасителя, желание за участие в доброволческа дейност и загриженост за опазване на околната среда.

Областният етап на Международния конкурс за детска рисунка „С очите си видях бедата“ – Перник, приключи. В надпреварата със свои творби участваха 50 броя рисунки на деца и ученици. Съгласно регламента участниците бяха разпределени в три възрастови групи:

7÷10 години;
11÷13 години;
14÷18 години.

12 броя от 50 творби се класираха на областно ниво и ще участват в националния етап на конкурса, който ще се проведе в Главна дирекция „ Пожарна безопасност и защита на населението“ – МВР през месец юни 2022 г.

Желаещите могат да разгледат рисунките от 02 юни 2022 г. в ОБЩИНСКИ МЛАДЕЖКИ ДОМ – ДЕТСКА ГАЛЕРИЯ.

Коментари

коментара