Топлофикация Перник: Какво да правите, ако сте пропуснали срока за отчет?

Топлофикация Перник“: Клиентите, които са пропуснали и двете дати за отчет, трябва да се свържат с топлинния си счетоводител и да уговорят допълнителна дата

„Клиентите, на които „Топлофикация Перник“ е топлинен счетоводител и не са успели да осигурят достъп на една от двещщоте безплатни дати за отчет, нека да се свържат с нас за насрочване на допълнителна дата. Навременното осигуряване на възможност за снемане на показанията след края на отоплителния сезон е единственият възможен начин за изготвяне в срок и коректно на изравнителните сметки.“ , напомня инж. Чавдар Стойнев, директор на предприятието.

Той подчерта, че при неосигурен достъп за изготвяне на годишните фактури се начислява енергия по реда на Наредбата за топлоснабдяване.

Инж. Стойнев уточни, че поради епидемичната обстановка в страната ежемесечният отчет беше преустановен в имотите на абонатите, които не са оборудвани с водомери с радио-модул.

По тази причина се налага изготвянето на изравнителни сметки за периода 01.05.2021 г. – 30.04.2022 г.„, допълни още директорът на централата.

Като срокът за подаване на възражения е до 31 август 2022 г.

„Клиентите, на които топлофикация е топлинен счетоводител и навреме са подменили индивидуалните топломери и водомери с „модерните“ устройства с възможност за снемане показанията от разстояние. Те няма да получат изравнителни сметки, защото заплащат всеки месец само реалното потребление.“ , обясни инж. Стойнев и отново призова клиентите да не чакат крайния срок до началото на 2027 г., а да изберат удобството на дистанционните уреди и да спестят от времето си.

През летните месеци ще направим ремонти по съоръженията и топлопреносната мрежа.“, поясни инж. Стойнев. По думите му целта на тези мероприятия е да се гарантира сигурността на следващия отоплителен сезон.

Клиентите ще бъдат предварително информирани съгласно законовите срокове за периода и конкретните места, на които ще се извършат ремонтни дейности.“, допълни директорът на „Топлофикация Перник“.

Коментари

коментара