Скандал! Общинският съвет на Перник се разпусна!

Общински съвет на Перник – органът, който взема решенията какво да се прави в града, разпусна днешното си заседание, след провалена сесия, научи zaPernik.com.

Днес, на събрание, общинският съвет имаше работа от 43 точки, но поради сътресения в него повече от половината точки не бяха разглеждани и заседанието на Общински съвет Перник се провали.

Официалната причина

Официалната причина за провала на сесията на общински съвет е липса на кворум. Общинските съветници на БСП не се върнаха в залата след обявена 30 минутна обедна почивка. Така Общинският съвет не успя да се събере от председателстващия Димитър Колев, с което бе провален.

Неофициалната причина

Председателят на Общински съвет Перник Димитър Колев – представител на групата съветници  около олигарха Стойков не може да ръководи успешно заседанията си.

Миналият месец заседанието на Общински съвет Перник също беше опорочено от председателя Димитър Колев. Тогава от кворум с 32-ма присъстващи гласуващи, гласуваха 36 човека. Случи се измама с гласовете, която бе разкрита от съветника Милан Миланов и публикувана в ZaPernik.com.

Какво следва?

Все по-силно се обсъжда смяната на председателят на Общински съвет Перник. Общото мнение и от ляво и дясно е, че Димитър Колев е негоден. Каква е причината да се съсипват заседанията на местния парламент от лицето Колев е неясно – дали някакви интереси не стоят зад това?

Факторът Милан Миланов

Общинският съветник, който първи предупреди, че Димитър Колев не може и не трябва да управлява общински съвет Перник бе Милан Миланов. Около него в момента застават все по-голяма група от съветници от целия спектър.

Засега Димитър Колев е подкрепян от олигархията на града. Но може би вече започва да става неудобен и за тях.

Следим темата.

Коментари

коментара