Спортният празник за децата на Перник, организиран от Милка Михайлова намери генерален спонсор. Ето кой!

Спортният празник „Децата на Перник“ организиран ежегодно от шампионката по лека атлетика Милка Михайлова вече има свой официален спонсор, разбра Zapernik.com. Тази година надпреварата ще се проведе на 3 юни и ще мине под ново име  – „Трелеборг и Децата на Перник“. 

Коя е обаче фирмата и хората, решили да да станат генерални спонсори на събитето и защо? Потърсихме отговорите от управителя на фирмата в Перник –  Александър Колев:

Господин Колев, разбрахме, че от тази година вашата фирма става генерален спонсор на традиционния за квартал Изток спортен празник, организиран от атлетката Милка Михайлова. Как решихте да подпомогнете това събитие за нашия град?

– Като глобална корпорация, Трелеборг осъзнава своята отговорност към устойчивото развитие в световен план, с принос към опазването на околната среда, енергийната ефективност, образованието, културата и социалното развитие. Компаниите в групата на Трелеборг работят с местните общности, в които развиват дейността си, за постигане на по-добра среда и начин на живот.
Също така и ние от Трелеборг Сийлинг Солюшънс България даваме своя принос към живота на местната общност с подпомагане на различни инциативи на кметство Изток, спортни клубове, училища и културни институции.
От няколко години ние сме сред участниците в организирането на спортния празник „Децата на Перник“, една чудесна инициатива на спортен клуб „Милка Михайлова“ и тъй като спортът е много важен фактор за формирането на децата като личности, решихме от тази година нашата фирма да стане генерален спонсор на това събитие и с името си да подчертаем ангажимента на Трелеборг към развитието на децата в града ни.

Спортният празник вече ще започва с името на вашата фирма. Разкажете ни повече с какво се занимава тя?

– Трелеборг (www.trelleborg.com) е мултинационална компания базирана в Швеция, с над 100 годишна история, която е световен лидер в инженерните решения базирани върху полимерни технологии за уплътняване, изолация и защита в отговорни приложения и трудни условия. В Групата са заети над 21 хиляди служителя по целия свят.

Трелеборг Сийлинг Солюшънс България е специализирана в технически решения за инженерни уплътнения основани на течен силикон. Ние предлагаме на клиентите комплексни решения от сътрудничество в разработката на изделията до тяхното серийно производство. Пазарите на реализация на изделията на фирмата са автомобилната, хранително-вкусовата промишленост, електрониката, медицината, санитарните арматури и други.

Базирана вече над 10 години в квартал Изток в Перник, фабриката ни е високотехнологична и изключително диманично развиваща се. В рамките на бизнес-групата на еластичните полимери в Трелеборг, ние сме най-бързорастящата компания, в която към днешен ден работят над 200 човека и те са най-важния фактор, на който дължим нашето развитие. От момента на основаването на фирмата сме реализирали вече две разширения и в момента подготвяме и трето голямо разширение, с което ще увеличим повече от два пъти производствения капацитет на предприятието.

Кога се очаква да се проведе състезанието „Трелеборг и Децата на Перник“, как протича организацията и колко деца се очаква да се включат в надпреварата?

– Състезанието ще се проведе на 3 юни пред кметство Изток и се надявам, както всяка година в него да се включат стотици деца от училищата в града и да се получи един прекрасен спортен празник за целия град.
Благодаря на г-жа Милка Михайлова за инициативата и организацията на спортния празник, тя е един спортист, треньор и мотиватор, с който Перник трябва да се гордее. Благодаря и за помощта в организацията от страна на кметство Изток.
Ние от Трелеборг ще бъдем на трети юни при малките спортисти, за да подкрепяме всички участници, защото в този турнир победители са всички деца, за които спортът е както състезание, така и забавление.

Коментари

коментара