Последно сбогом и ден на траур за Веси от Брезник

Днес ще бъде погребана 18-годишната Веси, която загина в тежката катастрофа в Перник. Днес, 30 май, е обявен и ден на траур в училището, където девойката е учила – СУ „Васил Левски“ в град Брезник.

Катастрофата се случи сутринта на 23-ти май, когато при изпреварване, кола с младежи се забива в камионче с дърва. В  автомобила са трима: шофьорът Емил, Веси и още едно момиче. И тримата пострадват тежко. Настанени са в „Пирогов“. Василена изпада в кома. За Емил се търси кръв за животоспасяваща операция. А другото момиче е със счупен таз, но за щастие се възстановява и вече е изписана от болницата.

Както ZaPernik.com съобщи вчера, от ръководството на училището в Брезник написаха:

„Бунтарството е присъщо на младите. Онези млади момичета и момчета, които учим и напътстваме. Онези млади хора, които представляват най-ценната и в същото време най-проблемната част от обществото. Тези млади хора, които формират самосъзнание и ценностна система, както и социален статус. Ние имаме нужда от тях!!! За съжаление невинаги успяваме да надделем и се случва необратимото.

При катастрофа, която възникна на 23 май, пострадаха трима младежи, трима ученици на СУ „Васил Левски”. Днес, в този слънчев ден, се разделяме с една от нашите ученички. Василена беше усмихнато момиче!

Ръководството и колективът на СУ „Васил Левски” – град Брезник с голяма болка и прискърбие изказват съболезнования на роднините и близките на Васето. Поклон!

На 30 май (понеделник) веселите песни в училище ще замлъкнат, сърцата ще трепнат, защото ще обявим ден на траур“.

Коментари

коментара