Тийнейджър от Перник откраднал ваучери за 140 лв. отива на съд

Четирима се изправят пред правосъдието за различни престъпления.

15-годишен ще отговаря за кражба на ваучери на стойност 140 лева. Сигнал за извършеното деяние е подаден на 09 май тази година във второ РУ. След проведени оперативно-издирвателни действия е установено, че извършител е 15-годишен тийнейджър. Младежът отишъл на гости на 41-годишен перничанин и откраднал ваучерите. Документите по случая са изпратени на Районна прокуратура – Перник за отношение по компетентност.

48-годишен перничанин ще отговаря за документно престъпление. В края на миналата година мъжът бил проверен от служители на Първо РУ. Представил свидетелство за управление на МПС, което се оказало неистинско. Привлечен е като обвиняем по чл. 316, ал.1 вр. чл. 308, ал. 2 от Наказателния кодекс и му е наложена мярка за неотклонение „подписка“.

Жител на гр. Берковица се изправя пред Темида за управление на автомобил след употреба на амфетамин. На 11.11.2021 г., в гр. Перник бил проверен товарен автомобил „Форд Транзит“, управляван от 22-годишен от гр. Берковица. При изпробването му с техническо средство е отчетен положителен резултат за амфетамин. Привлечен е като обвиняем по чл. 343 „б“, ал. 3 от Наказателния кодекс и работата продължава. Наложена му е мярка за неотклонение „подписка“.

40-годишен радомирец застава пред съда за управление на автомобил след употреба на алкохол. На 03 април, в гр. Радомир бил проверен лек автомобил „Шкода“ с водач 40-годишен местен жител. При изпробването му с техническо средство за алкохол са отчетени 1, 64 промила в издишания въздух. След проведено разследване е привлечен като обвиняем по чл. 343 „б“, ал. 1 от Наказателния кодекс и работата продължава.

Още един рекордно пиян шофьор ще бъде с повдигнато обвинение.

С 2, 84 промила алкохол в издишания въздух е управлявал товарен автомобил „Форд Транзит“ 57-годишен жител на брезнишкото с. Режанци. Мъжът бил проверен вчера, около 12, 10 ч. на пътя гр. Брезник посока с. Режанци. Отказал кръвна проба за химичен анализ. Започнато е бързо производство по чл. 343 „б“, ал. 1 , от Наказателния кодекс и действията по разследването продължават под надзора на прокуратурата.

Коментари

коментара