Адвокатка разкри тъмната страна на кмета на Перник: Говори неистини, с което е изключителен, залага приходи, които не изпълнява, трупа дългове

Адвокатката Милена Миланова –  общинска съветничка от ГЕРБ смята, че Община Перник се управлява погрешно, а сегашния кмет Станислав Владимиров  говори неистини, с което е изключителен. Ето какво смята тя за управлението на града и новия бюджет 2022, който беше гласуван в Общински съвет.:

❗️„Бюджет 2022 на Община Перник е един нереалистичен кух бюджет“, така го определи зам.-председателят на Общинския съвет от ПП ГЕРБ адв. Милена Миланова. Тя се аргументира с факти и даде за пример заложените миналата година собствени приходи на Общината, които са били в размер на 9 млн. лв, а са реализирани едва 3 млн. лв.

❌„В настоящия бюджет залагаме 23 млн. лв, абсолютно неизпълнимо . Целият бюджет е в този дух, планиране на средства, които са въздушни, нереализируеми, и трупане на дългове от страна на Община Перник.

Според Миланова едно от големите качества на добрия политик е да говори по добър начин – дори да са неистини.

🔜„По тази причина смятам, че г-н Владимиров определено е изключителен политик. От началото до края на речта му беше облякъл с евфемизми откровени неистини. Коментираше дълговете, които е наследил от предходното управление на Община Перник, което е категорично неистина. Напротив дълговете по време на предходния мандат бяха в значителната си степен стопени“, посочи адв. Миланова.

➖Тя се противопостави и на коментара на кмета, че Общинският съвет е причината за насаждане на отношения между жителите на села и градове. ⤵️

⁉️„Не , г-н Владимиров, основната причина бяха завишените такси за битовите отпадъци на жителите на селата, заради което трябваше да бъде изградено депо и въпреки че изтече една календарна година тези ставки не бяха редуцирани. Това кара хората в малките населени места да се чувстват по – различни от жителите в града. И е грешка, казахме го преди, заявяваме го и сега, няма да подкрепя този бюджет, който г-н Кръстев нарече – без аналог, но греши, такъв бюджет правеше г-жа Янакиева, лека й пръст, част от екипа, на която беше и настоящия кмет“, зави в залата адв. Милена Миланова.

Коментари

коментара