Къщичка за Стиви отваря на Великденския базар в Перник

Великденски базар ще отвори на площад „Кракра Пернишки“ в Перник. Вече е готова и дървената къщичка, която ще продава благотворително за лечението на Стиви. Къщичката на Стиви ще предлага книги и Великденски декорации и лакомства, съобщиха близки на момчето.

Къщичката ще бъде отворена до 25-ти април и всеки, който желае да си подари красив сувенир, емоция и да направи добро, може да даде своя принос за живота на Стиви.

От Община Перник са се погрижили за ударното начало за най-светлия християнски празник Великден.

Най-енергичната и шумна брас банда в България – Brass Squad ще открие Великденския базар този петък. Звездите от „България търси талант“ ще забавляват перничани от 17:30 ч.

Около базара в съботния ден ще има детски игри и забавления.

В 11:00 ч. ще започне шоуто на големите сапунени балони.

В 12:00 ч. пък първата циркова академия в страната с преподаватели от цял свят ще посети градът ни за работилница за малки и големи, които искат да се докоснат до цирковото изкуство.

Перничани ще могат да се насладят и на интерактивното и забавно цирково представление на Луиза Душкова и Филип Хараланов с гост въздушната акробатка Силвия Караджова.

Фолклорът ще бъде основният елемент от празничната програма в неделя /17.04/ в 10:00 школата по традиционни бойни умения „Вълкашин“ ще представи бойните умения на средновековните българи. През целия ден членовете на школата ще имат занимания с деца, на които ще представят културата на средновековна България. В същия час в съседство ще бъде открит и фермерски базар.

Коментари

коментара