След рекет и заплахи: Перуката удари на камък с непокорните пернишки футболни клубове

Боби Михайлов и кликата му драпат по най- брутален начин срещу провеждането на избори на ново ръководство на БФС. Лидерът на футболната опозиция Димитър Бербатов внесе подписка от 280 клуба, които настояват конгресът на 18 март да бъде и изборен. Митко бил убеден, че този път ще катурне Перуката. Но за да няма гласуване, Боби разпоредил всички областни футболни шефове да привлекат недоволните на килимчето и да ги накарат да се оттеглят от подписката, пише вестник Уикенд.

Получило се брутално изнудване и шантаж, заплахи към отборите на малките градчета и села. Тъй като аматьорските клубове съставляват голямо мнозинство в подписката, атаката била насочена именно към тях. А и понеже са лесни за рекетиране.

Започнали да се правят черни списъци с „непокорните“ и да ги привикват един по един. Давали им да подпишат декларация, че си оттеглят нотариално заверено искане.

Уплашените хорица били заплашвани, че ако не подпишат, ще им се стъжни животът – и техният, и на отборът им. На едни казали, че ще ги изхвърлят от първенството, на други, че съдиите ще ги съсипят с дузпи и картони.

Най-корави срещу изнудвачите на Боби се оказали вироглавите футболни хора от Пернишко. Там областният шеф на Валентин Лазаров – Фусти се е хванал за главата, тъй като две трети от клубовете в региона му участват в подписката за сваляне на Перуката. И никой не искал да си оттегли подписа. Водач на опозиционерите в този регион се явявал ФК „Черногорец“ от брезнишкото село Ноевци, на които не им пукало с какво ще ги плашат Боби и Фъсти, пише още“ Уикенд“.

Междувременно ноевчани излязоха и с коментар по темата:

„Нова година, стари номера.
Господата от футболната федерация продължават да правят гаф след гаф. В момента се преговаря с клубовете, участващи в подписката, да си оттеглят документите. Продължава пропагандата чрез платените медии, че ще има клубове с прекратено членство. Позовават се на обстоятелствата, че на много клубове подписката е заверена от кмета . Господа , прочетете малко и разберете, че кметовете, в населените места без нотариус, могат да правят заверки. А вие не можете да им прекратите членството на отборите, несъгласни с вашето управление. Уставът не ви позволява. Ще ги плашите още ? Няма да успеете. До сряда трябва да насрочите Конгрес, ако ли не, съдът ще го стори. Бъдете здрави!!!“

Коментари

коментара