Смут в Синдикалния дом на Перник – искат сградата да се опразни

Писмо за напускане на сградата на Синдикалния дом разбуни духовете сред институциите работещи в нея малко преди новата година.

Според уведомлението, институции и учреждения трябвало да опразнят сградата на Синдикалния дом до края на изминалата 2021 година. Писмото е на база становище на областния управител на Перник отпреди три месеца, в което се казва, че сградата е сериозно пострадала след земетресението през 20212, опасна е и се нуждае от ремонт.

Наемателите са уведомени, че сградата е опасна и трябва да я напуснат, но така и не са предприели действия по изнасянето си, а срокът вече изтече.

Именно за това от областната администрация ще предоставят на ползвателите, нежелаещи или не можещи да напуснат сградата,  Декларация, която да подпишат, че остават в Синдикалния дом на свой риск.

Сградата е силно компрометирана и се нуждае от сериозен ремонт, след който обитателите й могат отово да се върнат в нея. Това обаче съм момента са само добри пожелания, тъй като научихме, че пари за ремонт не са отпуснати, а отговорите от държавата  по този въпрос са уклончиви.

В Синдикалния дом се помещават офисите на редица държавни институции и неправителствени организации като КТ Подкрепа, КНСБ, Инспекция по труда,  Инспекция по горите, бази на А1, Теленор и други. В сградата е още и кабелната телевизия Кракра, а на покрива на Синдикалния дом антени имат БНТ, бТВ, Нова и още няколко канала.