Млада лекарка лекува перничани във Второ вътрешно

Младата и красива доктор Маргарита Кирилова ще лекува пациентите в Перник. Тя е най-новото попълнение не пернишката болница, която хронично страда от липса на кадри и персонал. 

Кирилова е работила във Второ вътрешно отделение на доброволни начала в болницата. Това е започнало още с летния стаж на бъдещата лекарка след четвърти курс. Маргарита е харесала екипа в отделението и още тогава е решила, че ще се върне да работи там.

„Благодаря на доктор Василев, че ме взе под крилото си, гласуват ми голямо доверие и подкрепа, въпреки, че нямам още опит. Чувствам се спокойна“, сподели доктор Кирилова в интервю за Канал Струма.

За Маргарита Кирилова медицината е избор още от детството. Още в началното училищи в съчиненията тя е писала как иска да лекува хората с усмивка и добра дума.

За разлика от много свои връстници, които след завършване избират да продължат живота си в чужбина, доктор Кирилова е избрала да живее и да работи в България.

„Искам моите близки и роднини да могат да разчитат на мен“, отговаря просто и ясно доктор Кирилова за избора си да остане в страната.

Доктор Кирилова споделя, че чувството да спасиш човешки живот е неописуемо, но е много тежко и другото- да загубиш живот.

„За това искам да призова всички хора да повишат здравната си култура, да направят всичко възможно да преодолеем тази криза. Да се ваксинират, да пазят себе си и близките си. Защото не се знае при кого, как и с какви усложнения ще протече болестта“, казва Кирилова.

Според нея ниската ваксинация в България срещу ковид се дължи предимно на това, че хората черпят инфромацията си само чрез фейсбук и не ползват достоверни източници. Тя призова хората да черпят информация от авторитетни източници, а не от хора без медицинско образование, да четат и да се инфромират повече.