Мащабни ремонти на ВиК структурата в Перник догодина

В ход са процедури по избор на изпълнител на изграждането и ремонта на 3200 м водопроводи и 4300 м канализационни мрежи. В реконструкцията им ще бъдат инвестирани над 4 млн. лв. 

Сред най- належащите за ремонт обекти в Перник са битовият колектор, отвеждащ водите от източната част на кв. „Ралица”, който е компрометиран и улица „Рашо Димитров”, където ще бъдат подменени и канализацията и водопровода.

„Канализацията е изградена преди повече от 60 години и при всеки по- силен дъжд и снеготопене стават наводнения „, каза пиарът на общината Адриан Скримов.

„Ще бъдат подменени водопровод и канализация и в кв. „Средорек” на град Батановци, където също има проблеми при всеки по- обилен валеж. За съжаление и в края на тази година улиците на квартала бяха наводнени”. 

Предвижда се също да бъде изместено трасето на Витошкия водопровод, който захранва пернишкия квартал „Църква”. Той минава през застроени имоти под масивни жилищни сгради, което е опасно и създава проблеми за експлоатацията му. Общо 15 са обектите, на които ще се работи. През следващата година ще се планира подмяната н на още водопроводи.

„Предвиждаме такава подмяна и в кв. „Тева”. Трябва да започне и големият воден цикъл на града, който ще подмени голяма част от канализацията. Ще ни позволи да изградим и друга инфраструктура като кръгови движения, да ремонтираме улици”, коментира Скримов.

Коментари

коментара