Кметът на Перник Станислав Владимиров: Усещам подкрепата на перничани

Половината от мандата ни измина и смятам, че една не малка част от поетите ангажименти са изпълнени, каза в ефира на Радио София кметът на Перник Станислав Владимиров.

„Заварихме Перник в много трудна ситуация – водна криза, след това Covid криза, наводнявания, излизане на река Струма от коритото. Трудни две години, но и не малко работа се свърши. Усещам огромна подкрепа от страна на перничани, което ни дава увереност“, добави Владимиров.

Той очерта и приоритетите за 2022 г. и предизвикателствата, преди които е изправена община Перник.

„Предстои изграждане на втора клетка на сметището. Това е проблем, който го заварихме в началото на мандата. Предстои смяната на много километри водопровод, знаете това е един от огромните проблеми на Перник. Предстои подмяната на канализация, изграждане на кръгови кръстовища, преасфалтиране на улици, подмяна на улично осветление и светофарни уредби“, каза Станислав Владимиров.

Предстои и изграждането на нов корпус на едно от големите училища в града, което ще има и басейн, добави кметът на Перник.

Тече организация и за фестивала „Сурва“, който ще се проведе в три поредни уикенда, за да се избегне струпване на хора. На място ще има и пунктове, на които ще се правят антигнени тестове за Covid-19.

Коментари

коментара