Гласуваме! Трън с номинация за Кмет на Декември и Коледен дух

Град Трън е сред номинираните градове в България, които се борят в класация на кмета.бг за месец декември на тема „Коледен дух“. Трънският кмет Цветислава Цветкова се съревновава за Кмет на месец Декември заедно с кметовете на градовете Берковица и  Трявна в категория „Малка община“.
До 31-ви декември всеки може да подкрепи Трън  в класацията ТУК
За да упражните гласа си трябва да натиснете бутона „към гласуването“ в края на страницата и след това да отбележите срещу името на съответния кмет.

Към момента кметът на Трън Цветислава Цветкова е събрала 42,53%  от гласовете. Малко над нея е кметицата на Трявна с 44,32%, а с 13% е кметицата на Берковица. Това прави голям шансът за обрат в класацията в полза на трънската община.

Всяка година в град Трън се украсява жива Коледна елха. Тя се слави и като една от най-високите. Около 500 метра са светещите гирлянди, които са част от коледната украса в центъра на града. Гирляндите с лампички са монтирани на парковите лампи на площад „Владо Тричков“, по част от фасадата на народно читалище „Гюрга Пинджурова-1895“ и на край шадравана. Светещи гирлянди са монтирани и във фоайето на читалището, както и по огромната коледна елха до хотел „Ерма“. Коледните топки на елхата пък наброяват над 100. Поставени са с помощта на 30-метрова вишка. Към украсата са добавени и още елементи – светещ снежен човек, LED еленчета, шейна с подаръци, мини елхички.