До дни ще стане ясна самоличността на хората, изгорели в автобуса край Боснек

До дни се очаква резултатите от ДНК експертизите да са готови, за да може със сигурност да бъдат идентифицирани жертвите при инцидента на магистрала „Струма“. Това каза директорът на националното следствие Борислав Сарафов пред медиите. Той допълни, че заедно с македонските си колеги са уточнили начина, по който ще се работи за разследването на инцидента.

България очаква Република Северна Македония да изпрати биологичен материал от роднините на загиналите в пожара на магистрала „Струма“, за да завърши работата по ДНК експертизите.

С всеки изминал час се изяснява картината, вървят разпити на спасените, каза Сарафов. По думите му само двама от настанените в болница са адекватни, останалите са в реанимация. На място вървят разпити на свидетели на инцидента. Няма данни в автобуса да е имало допълнително превозвано гориво. Все още не е ясно взривът, за който говорят свидетели от какво е предизвикан, посочи той.

Другите три автобуса са се движили 15-20 минути по-напред от този, който се запали. В катастрофиралия автобус е имало и втори шофьор, но не е ясно дали е сред спасилите се, посочи той.

Собственикът на транспортната фирма е казал, че 20 години има транспортна фирма, до момента не е имало никакъв инцидент. Но ще се изиска цялата документация за всичките автобуси на фирмата, в какво състояние са, кога са минали на технически преглед, обясниха прокурорите от страна на Република Северна Македония.

Според Борислав Сарафов автобусът е било сравнително нов – на около три години./БТА

Коментари

коментара