Само една линейка спасява живота на перничани, останалите две са за скрап

Най-голямото здравно заведение в Перник – МБАЛ „Рахила Ангелова“ инициира дарителска кампания за закупуване на линейка за транспортиране на пациенти, съобщиха от болницата.

В момента лечебното заведение разполага с три линейки, две от които са напълно неизползваеми и е необходимо да бъдат бракувани незабавно.

Единствената линейка, която сега обслужва пациенти, е в лошо техническо състояние, много амортизирана, физически остаряла, почти ежедневно се използва повече от 20 години.

Транспортирането на пациенти с нея е рисково както за водачите на линейката, така и за самите пациенти, уверява ръководството на МБАЛ.

В условия на тежка епидемична обстановка и почти запълнен капацитет от болнични легла е изключително важно лечебното заведение да разполага със специализирана транспортна линейка, мотивират се от болницата.

Според ръководството на здравното заведение това ще даде възможност за транспортиране на пациенти и до други профилирани клиники с оглед осигуряване на максимално обгрижване и адекватна лекарска помощ./Дарик Нюз

Коментари

коментара