Министър Комитова: Два строежа за перничани ще бъдат завършени скоро

Министърът на регионалното развитие и благоустройството арх. Виолета Комитова съобщи в предаването „Денят започва“ с Георги Любенов на БНТ, че два строежа за перничани ще бъдат завършени скоро.

Това са пътят София – Перник и ремонтът на язовир “Студена”.

„Заварихме пътя, който е ремонтиран, но отново поради изчерпан бюджет на АПИ няма пари да се направят мантинелите. След много дълги умувания от бюджета на МРРБ отделихме 1 млн. лв. за мантинели на пътя София – Перник“, каза в студиото арх. Виолета Комитова. Пътят е изключително натоварен, тъй като през него минава основният трафик на Югозападна България.

Втората добра новина, която съобщи министърът, е свързана с въвеждането в експлоатация на язовир „“Студена”“. „На 3 септември бяха направени 72-часовите проби и ако всички документи по този строеж са наред, ще го завършим и въведем в експлоатация“, съобщи регионалният министър. Тя припомни, че строителството е започнало още през 2012 г., поради което водоснабдяването в региона е критично, но в най-скоро време и този проблем ще намери своето решение.

Коментари

коментара