Четиримата италиански тенори идват в Перник

Перник е един от градовете, които ще посрещнат вокалния квартет „Четиримата италиански тенори“. Младите певци, които посетиха страната ни и през изминалия музикален сезон, се завръщат на българска сцена с концерт-спектакъла „Viva Italia“. В поредицата концерти ще се включат и Врачанските симфоници.

Концертът включва популярни арии и канцонети, чрез който българската публика ще се докосне до магията на италианското белканто.

Тенорите ще пеят пред пернишка публика на 10-ти септември. Преди това те ще изнесат концерти в цялата страна през месец август.

Спектаклите на „Четиримата италиански тенори“ и „Симфониета – Враца“ започват на 15-ти август в Летен театър Бургас. Следват:
17.08. – Black Sea Rama Golf & Villas;
19.08. – Плевен (Двора на Регионалния исторически музей);
30.08. – Велико Търново (Летен теaтър);
31.08. – Сливен (Крепост „Туида“);
02.09. – Петрич;
03.09 – Пловдив (Летен театър „Бунарджика“);
09.09. – София в Парк-театър „Борисова градина“;
10.09. – Перник, 11.09. – Созопол (Амфитеатър)

Тенорите Алесандро Дакриса, Федерико Сера, Федерико Паризи и Джовани Мариа Палма очароват почитателите си в цял свят с пленителните си гласове, артистичност и атрактивни изпълнения на прочути класически хитове. По време на концертите им в България ще прозвучат някои от най-популярните оперни арии, канцонети, дуети и хорове: „Il Lamento di Federico“, „Che gelida manina“, „Una furtiva lacrima“, „La donna e mobile“, „Nessun Dorma“, „O sole mio“, „Torna A Surriento“, „Volare“ и много, много други, под съпровода на „Симфониета-Враца“.

За допълнителна информация следете страницана на Симфониета-Враца. Билети можете да закупитее от касите на залите в градовете, в мрежата на Ивентим и от Грабо.

Коментари

коментара