Областният управител на Перник Симеон Василев призова членовете на РИК да се ваксинират срещу ковид

За първи път тези избори ще протекат чрез машинно гласуване. Епидемията затихва, но никой от нас не може да си позволи да подцени този сериозен проблем. Личната ми молба към настоящите и бъдещи членове на РИК и секционните избирател комисии е да се ваксинират, за да може хората , които гласуват и хората, които участват в изборния процес да бъдат защитени. 

За това призова областния управител на Перник д-р Симеон Василев по време на работната среща с кметове и секретари на шестте общини в областта, директорите на РЗИ и МБАЛ „Р. Ангелова“, началника на отдел „Охранителна полиция“ при ОД МВР – Перник и председателя на РИК – Перник Николай Цветков относно организацията на провеждането на честни парламентарни избори на 11 юли.

„Разчитам на всички вас, на вашето съдействие, вие сте хора с опит и авторитет. Вярвам, че ще изпълним нашата обща мисия за подготовка, организация и провеждане на прозрачни и честни избори“, каза Василев.

Въпреси призива на областния управител за ваксинация срещу ковид, кметът на Ковачевци заяви, че няма да апелира хората за подобно нещо.

Директорът на МБАЛ Р. Ангелова“ д-р Митов и директорът на РЗИ д-р Стела Димитрова също потвърдиха, че епидемичната обстановка затихва.

„Болницата от няколко дни премина в режим на нормална работа и всички отделения са отворени, без „Инфекциозно“. Имаме кабинет , в който ваксинираме и смятам, че хората трябва да го направят, защото това е начинът, по който ще се реши проблемът окончателно и есента да нямаме нова вълна“, допълни д-р Митов

В рамките на срещата бяха коментирани и предстоящите консултации на общините с политическите партии и организацията, която ще се прави с областната администрация. Всички кметове и секретари на общини заявиха готовността си за предстоящите избори. Те посочиха, че спазват Хронограмата за изборите за народни представители за 46 Народно събрание на 11 юли 2021 г.

Коментари

коментара