Захариев пита: Спазил ли е кметът на Перник собствената си заповед за премахване на агитационните материали от изборите?

Спазил ли е кметът на Перник собствената си заповед за премахване на агитационните материали в седемдневен срок след провеждането на изборите? Има ли наложени санкции на партиите и коалициите, които не са изпълнили разпореждането на кмета на общината?

Тези въпроси отправи в хода на днешната сесия председателят на групата съветници от ПП ГЕРБ Денислав Захариев. Той припомни, че ГЕРБ беше единствената политическа сила, която се отказа от нагледна агитация на указаните за целта места с оглед запазване чистотата и естетиката на градската среда.

Към настоящия момент, на входовете за Перник пред хората се разкрива нелицеприятна картина. Отлепени и замърсени агитационни материали посрещат посетителите на Перник, което означава, че партиите не са се съобразили със заповедта на кмета.

Тя е продиктувана и от изричните разпоредби на чл. 86, ал. 3 от Изборния кодекс и изпълнението й е задължително. Какво предприема общинското ръководство в тази насока, попита Денислав Захариев.

Коментари

коментара