Стоян Мирчев: Само с висока активност можем да върнем сънародниците си в България

„Само високата избирателна активност може да неутрализира купения и корпоративен вот и да промени България. А една променена към по-добро България ще даде възможност и перспектива на българите извън пределите й да се върнат отново тук и да бъдат при своите родители, деца и внуци“ – това написа в страницата си във фейсбук водачът на листата на коалиция „БСП за България“ за Перник – Стоян Мирчев.

Той коментира рекордно високия брой български граждани, които живеят извън пределите на страната, и са заявили желанието си да гласуват на парламентарните избори на 4 април. „Оказва се, че при държави, с много по-строги ограничения заради пандемията, са създадени условия за гласуване и нашите сънародници ще се възползват от това.“ – пише Стоян Мирчев. По думите му българските граждани извън пределите на страната са готови да чакат на опашка с часове, за да гласуват. „Щом сънародниците ни в чужбина са готови да чакат с часове, за да упражнят правото си на глас и да се опитат да решат съдбата си по този начин, ние тук сме длъжни да им помогнем и да излезем и да гласуваме на 4 април.“ – категоричен е социалистът.

Фейсбук статус:
Секциите в чужбина, които ще бъдат разкрити за парламентарните избори ще са рекорден брой, какъвто не е имало от 2013 година. Участие в тези избори са заявили близо 90 хиляди наши сънародници, които живеят извън пределите на страната и преди да сте погледнали скептично, да уточним, че регистрираните в Турция са 20 хиляди. Оказва се, че при държави, с много по-строги ограничения заради пандемията, са създадени условия за гласуване и нашите сънародници ще се възползват от това. Пример за това са Великобритания – 16 384 и Германия – 13 649 регистрирали се български граждани. Има хора, които са готови да стоят на опашка с часове, за да гласуват – защото тези часове ще определят развитието на държавата ни през следващите 4 години. Щом сънародниците ни в чужбина са готови да чакат с часове, за да упражнят правото си на глас и да се опитат да решат съдбата си по този начин, ние тук сме длъжни да им помогнем и да излезем и да гласуваме на 4 април. Само високата избирателна активност може да неутрализира купения и корпоративен вот и да промени България. А една променена към по-добро България ще даде възможност и перспектива на българите извън пределите й да се върнат отново тук и да бъдат при своите родители, деца и внуци.

Линк към новината на официалния сайт на БСП: https://pernik.bsp.bg/news/view/19770 stoyan_mirchev__samo_s_visoka_aktivnost_mojem_da_vyrnem_synarodnitsite_si_v_bylgariya.html