Бойко Борисов позлати Перник отново

Правителството на Бойко Борисов и ГЕРБ позлати отново град Перник на заседание на Министерски съвет днес, видя ZaPernik.com.

Сутринта няколко кмета от Пернишка област са били при премиера и правителството е гласувало нови пари за града ни.

Бойко Борисов ще даде на Перник 9 милиона лева за оправяне на река „Струма“. Те ще бъдат платени на два пъти, защото сумата е много голяма. Това е ангажимента, който премиера прие“, каза пред ZaPernik.com кметът на град Перник Станислав Владимиров.

Пари за индустриалната зона на Перник

„Индустриалната зона на Перник е включена в първата четворка от индустриални зони, които ще получат финансиране от 100 милиона лева, за изграждане на вътрешна си инфраструктура. Парите се очакват да дойдат през тази година“, каза кмета Владимиров.

„Освен това правителството на Борисов гласуваха близо 2.160 милиона лева за път, който да идва от външната магистрала на Перник до бъдещата индустриална зона, заедно с ново кръгово кръстовище и осветление за него“, каза Владимиров.

Пари за град Брезник

За град Брезник са предвидени 250 000лв. за обзавеждане залата на читалището, която не е ремонтирана откакто е посторена, съобщи пред zaPernik.com областния управител на Перник Емил Костадинов.

Пари за град Трън

Община трън ще получи 2 160 000лв. за довжедащия водопровод. Той е изклчително важен и е бил в свлачище. Това е единствения водоизточник, който захранва града с вода, каза областния управител на Перник.

1 700 000лв . ще дойдат също за град Трън от Междуведомственана комисия по бедствия и аварии за изграждане на моста в кв. Мурговица, който бе отнесен от наводнението и изграждане на подпорни стени по реката.

Пари за град Радомир

Град Родомир ще получи 1 560 000лв. за реконструкция на вътрешната водопроводна мрежа.

Пари за храм в кв. Тева

Правителството предвижда скоро да преведе и 75 000 лева за изграждане на църквата в кв. „Тева“, която започна да се изгражда от миналата година.

Припомняме, че миналата седмица бяха отпуснати и 1 500 000лв. от правителството на Борисов за спортната зала в Радомир.

Всички кметове благодариха за съдействието на премиера. А Бойко Борисов каза, че не дели кметовете на червени и сини и тези милиони са доказателство за това. Важно е да се прави за хората, няма значение от коя партия си. Бойко Борисов отново показа специалното си отношение към Перник.

Коментари

коментара