Равносметка 2020: Ремонт на площада и водопровод за Брезник

Напрегната година 2020 изпраща кметството на Община Брезник. Причината е световната пандемия от коронавирус, която се отрази негативно на хората от всички населени места.  Заради covid-19 в Брезник са били стопирани някои от плануваните проекти, основно в културния календар на града, както и в образованието.

Въпреки това обаче в Община Брезник се случиха положителни неща за изминаващата 2020 година.

“Другите неща, които Общината имаше като проекти, успя да завърши. Трите основни неща – завършихме ремонта на площада, завършихме първия етап на водопровода в Брезник, изградихме и новата подготвителна група в средното училище, в която вече започнаха да учат децата от 15 септември. Подобрихме, ако може да се каже, социалните услуги в пандемията, имайки предвид чрез реализирането на проект “Патронажна грижа”, който се разшири с компонент за борба с COVID-19.”, каза за Zapadno.com заместник-кметът на община Брезник Мария Добревска. Равносметката за Община Брезник показва още, че много от заплануваните за настоящата година неща, са изпълнени.

Сред мащабните проекти, които ще се изпълнят през следващата 2021 година от Община Брезник са втори етап от ремонт на вопроводна мрежа в града и санирането на сградата на средно училище “Васил Левски”. Средствата за тези проекти бяха отпуснати от правителството в началото на месец декември и възлизат на 2 120 000 лева.

“Ще продължим втори етап на водопровода и санирането на гимназията. Това са емблематични неща, както за тази година беше площадът. Така че това ще ни бъде приоритет.”, поясни заместник-кметът на община Брезник Мария Добревска и отбеляза, че обстановката е динамична и ще се реагира в зависимост от ситуацията. Надеждата на местната власт е през новата година да успее да реализира това, което е заложено.

Be the first to comment

Leave a Reply