Новият водопровод стигна и до ул. „Отец Паисий“/нова организация на движението/

Започна подмяната на водопровода по ул „Отец Паисий“. Ще бъде сменен около километър и половина водопровод. Строително- монтажните дейности се извършват по познатия на гражданите безизкопен метод, който минимизира неудобствата за гражданите, ползващи пътната инфраструктура в участъка, съобщиха от Община Перник.

Срокът, в който фирмата изпълнител трябва да приключи обекта, е началото на октомври. Работата е разделена на два етапа. Първият обхваща разстоянието от кръговото при Изчислителния център до СУРИЧЕ „П. Берон“.

Паралелно ще се подменят тръбите и от кръстовището пред училището до кръстовището с ул. „Върбица“. Вторият етап е от ул. „Върбица“ до ул. „Средец“. Тръбите са полиетиленови Ф200 и Ф125. В тази връзка идната седмица се въвежда временна организация на движението по ул. „Отец Паисий“ и ул. „Железничарска“.

Движението ще бъде осъществявано еднопосочно от моста „Иван Вазов“ към печатницата и по ул. „Железничарска“ от печатницата до ул. „Миньор“.

За улеснение ще бъде отворен и участъкът през „Начална спирка“.

Тази организация е свързана и с изграждане на временно кръстовище с кръгово движение в пригаровия район. Ако организацията се окаже успешна, тя ще стане постоянна и след изтичане на ремонтните дейности. Това ще позволи освобождаване на нови паркоместа в района, пренаселен от автомобили.