Пернишка фирма ще прави ремонта на парка при Трънското ждрело

Снимка: zapadno.com

Пернишката фирма “Виолина-2013” е избрана за изпълнител на основен ремонт на елементи на парк „Ждрелото” в община Трън. Единствено офертата на тази фирма е оценявана, въпреки че имаше и други двама участника в обявената през месец юни обществена поръчка за извършване на дейностите.

Припомняме, че три фирми бяха претендентите да извършат ремонт на парка край природната забележителност в Трънско. В края на месец юли Комисия отвори, разгледа, оцени и класира офертите, които фирми са подали за участие в обществената поръчка. След процедурата офертата от пернишката фирма “Виолина-2013” е оценена със 100 точки.

Фирмата е предложила цена за извършване на дейностите 16 617 лева и 70 стотинки без ДДС или 19 941 лева и 24 стотинки с включен ДДС. Цената е с около 50 лева по-малко от сумата, която Община Трън е предвидила да отпусне за ремонтните дейности, става ясно от протоколи на Комисията.

Другите две фирми не са допуснати до оценка, тъй като са показали “непознаване на обекта”. “Още в уводната част на Предложението за изпълнение на строителните процеси участникът е показал непознаване на обекта на обществената поръчка и е подходил бланкетно към разработвне на предложението си. Тоест представил е такова предложение, което да се използва за всяка една поръчка без да се съобрази с конкретния предмет на конкретната обществена поръчка”, се посочва в част от мотивите за недопускане до оценка на двете фирми.

Фирмата-изпълнител ще трябва да извърши ремонт на девет броя навеси за барбекюта, три броя заслони, пет броя барбекюта и лакиране на дървени повърхности. Те се намират в парк „Ждрелото“ до рема Ерма и едноименната природна забележителност в Трънско.

Текст: Zapadno.com.

Коментари

коментара