Отдават на търг топ помещения в град Перник

Община Перник обяви на търг помещенията в топ центъра на града, които бяха преотстъпени на партии и с години пълнеха джобовете на партийни дейци, като се използваха за търговски цели вместо за клубове на съответните политически сили.

Както zapernik.com писа, още с встъпването си в длъжност новият кмет на града Станислав Владимиров прекъсна порочната практика, която ощетяваше общинската хазна. Представителите на политическите партии в града бяха събрани в една сграда на ул. „Радомир“1, а общинските помещения освободени с идея да бъдат отдадени под наем на търговци, които да плащат директно на Общината.

Единствената партия, която ползваше клуба си за партийни цели бе ГЕРБ.

От общинската администрация съобщават на всички заинтересовани лица, че на 11.09.2020 г. от 9,30 ч. ще се проведе търг с явно наддаване за отдаване под наем на следните обекти общинска собственост:

– Помещение – 45,00 кв. м., намиращо се в гр. Перник, ул. „Търговска“ № 29, за търговска дейност.

– Помещение – 30,00 кв. м., намиращо се в гр. Перник, ул. „Търговска“ № 29, за търговска дейност.

– Помещение – 260,00 кв. м., намиращо се в гр. Перник, пл. „Кракра Пернишки“ № 1, за търговска дейност.

– Помещение – 65,00 кв. м., намиращо се в гр. Перник, ул. „Миньор“ № 1, за търговска дейност.

Тръжната документация, съдържаща информация за обектите, условията за оглед на същите, изискуемите документи за участие може да се заплати от 31.08.2020 г. в касата на ОП ”ОССТО” /отдел „Управление на човешките ресурси и деловодство” – партер, гише № 9/, за сумата от 50,00 лева и се получи на етаж 9, стая № 6.

Допълнителна информация на тел. 076/ 684-295

Коментари

коментара