Кметът на Перник с първи думи след адския дъжд и градушка, която наводни Перник

„Интензивен и проливен дъжд, с градушка за много кратко време наводни Перник.Това постави отново на изпитание амортизираната ни отводнителна система. Най-критичните точки бяха на входа на квартал „Изток“, входа при квартал „Димова махала“ и в района на „Марина бара“. Там се получиха огромни задръствания на автомобилите, събра се огромно количество вода по улиците“, каза кметът на Община Перник Станислав Владимиров пред ZaPernik.com.

„Отзоваха се на помощ пожарната, Гражданска защита, фирмите, които работят с Община Перник  – те изкараха веднага техника. За час-два се справихме с критичните точки“, каза кметът Владимиров.

Утре ще започне почистване на наноси, паднали дървета, листа, кал в града ни.

В дългосрочен план, неслучайно съм започнал изградане на дъждовна канализация, подчерта кмета на Перник.

„Дори да отпушим всички канавки, старата дъждовна канализация на Перник трябва да бъде подменена“, категоричен е Станката.

„Преди седмица започнахме  подмяна на улица „Брезник“, защото всички сме виждали огромните локви при болницата след дъжд. След 2 седмици изграждаме нова дъждовна канализация на улица „Софийско шосе“, за да може да поема водите от стръмните улици на „Голо Бърдо“ и да не се получават огромните завирявания на „Хумни дол“ и „Марина Бара“. В момента подменяме битовата и дъждовната канализация на улица „Кракра“, каза Станислав Владимиров.

„Догодина всяка една улица, преди да бъде асфалтирана или ремонтирана, ще бъде подменяна дъждовната канализация. Такъв ще бъде модела на работа в Община Перник“. Виждате, че в критични ситуации като тази , амортизираната дъждовна канализация на Перник трудно издържа“, каза кметът на Перник.

Към 20 часа, движението в града е нормализирано. Няма наводнени участъци. Всеки момент аварийният екип при „Винпром“ ще бъде готов с отводняване на улицата там.

Коментари

коментара