СКАНДАЛ! Измамна схема се върти на гърба на пернишката Фондация „Богданова и Данаилова“

„Името на нашата фондация „Богданова и Данаилова“ бе неправомерно използвано в измамна схема за бързи кредити. Днес с нас се свързаха вече пострадали хора. Абсолютно КАТЕГОРИЧНО ние нямаме нищо общо с това! За Бога! Тези, които ни следят знаят колко важни и стойностни са каузите ни“. 

Това съобщиха от  пернишката Фондация „Богданова и Данаилова“, които чрез кампании и организиране на различни проекти и мероприятия набират средства за лечението на болни деца от Перник и подпомагане на детското отделение на пернишката болница.

От Фондацията алармират до всички граждани да не се поддават на измамата и разкриват как се случва измамната схема:

Как става измамата и кои са те – прилагаме снимки. В общи линии:

1.Подавате документи за бърз кредит, защото имате нужда. Телефонът ви е вече на доста места.
2.Свързват се вас. (номерата ще видите в снимките). Предлагат ви супер неизгоден кредит, от който вие се отказвате.
3.Ето тук вече започват заплахите, прикрепени с публични документи от нашата фондация. Използването на нашето име. Ако не платите еди- каква си сума, ще дойде полиция, ще ви дадът на прокуратура. Тоест нещо като такса преглед и одобрение за кредит.

Доказателството е публикувано от нас платежно за дарение с видима сума. Така започват изнудванията. В платежното има публична имформация- дарителска сметка, едно от нашите имена, основание за дарение, дата, подпис и друга дарителска сметка към която е насочен преводът. )
4. Започват телефонни обаждания и крайни заплахи.

„Всичко свързано с фондация „Богданова и Данаилова“ е доброволен акт. Никога не сме принуждавали посредством сила или заплахи никого за нищо! Фондацията ни работи с добротата на хората, не от тяхното страдание. Работим с публични средства, за които постоянно даваме отчет. От които отчети именно измамната схема работи“, категорични са от Фондацията.

Сигналът за измамата вече е подаден в едно от Районите управления в град София.

Коментари

коментара