Съветници от Перник предлагат онлайн излъчване на общинските сесии

Група общински съветници от БСП в Перник внесоха предложение до своите колеги за Промяна на правилника за организация на  Общински съвет и излъчване на сесиите на минипарламента онлайн, в интерес на гражданите на Перник. 

В мотивите си съветниците изтъкват, че сесиите се провеждат в делнични дни и макар гражданите да имат право да присъстват на тях, те нямат физическата възможност да го направят. За това се предлага всеки, който не може да присъства на сесиите да ги проследява онлайн в реално време. Съветниците изтъкват, че това е в полза на прозрачността и подобна практика имат редица общински съвети, като този в София, Русе, Казанлък и др.

„Онлайн излъчванията ще позволят на всеки един перничанин да се запознае с работата на общинските съветници, ще повишат нивото на доверие в Общински съвет и ще подобрят неговата работа“, смятат левите съветници на Перник.

Тяхното предложение ще бъде гласувано на предстоящата сесия, която ще се проведе в зала „Панорама“ на 2.07.2020г. от 09:30ч. На общинската сесия управниците на града ще имат доста работа – те трябва да гласуват 59 точки от Дневния ред на Общинското заседание.

Коментари

коментара