30 домашни кучета вече са кастрирани в пернишко, кампанията продължава – ВИДЕО

Вече втора седмица екип на Фондация „Четири лапи“ посещава населени места в Община Перник по съвместен проект за безплатна кастрация и ваксинация на бездомни и дворни кучета на територията на общината. Само за първата седмица от тази възможност са се възползвали 30 собственици на дворни животни.

„Приветстваме новото ръководство на Община Перник за създаването на добра практика за намаляване на броя на изоставените животни и приканваме и другите общини да последват добрия пример за отговорно отношение!“, казаха от „Четири лапи“.

Все повече стопани в пернишко желят да се включат в кампанията.

Проектът има за цел хуманно и ефективно да ограничи популацията на безстопанствени, както и изхвърлянето на нежелано потомство на дворни кучета. Към програмата за кастрация могат да се включат и стопани не само на кучета, но и котки, които нямат финансова възможност да платят манипулацията, обясняват от фондация „Четири лапи“.

Всяко преминало по програмата куче ще бъде чипирано, обезпаразитено, ваксинирано и с издаден паспорт, а стопаните избрали да кастрират своите опашати пазачи ще бъдат освободени от годишната такса за домашен любимец в размер на 50 лв.  Всеки, който желае да кастрира домашния си любимец може да подаде заявка в ОП „Общинско обслужване“ на ул. „Радомир“ №1 или да телефон 0884 458 769. Записаните за месец юни кучета ще бъдат кастрирани на 27-и и 28-и.

Снимки: Христо Владев