Отмениха домашната изолация на двете учителки от детска градина „Родолюбче“ в Перник

РЗИ Перник анулира всички предписания за домашна изолация на двете учителки от детска градина „Родолюбче“ в Перник и контактните на тях лица.

Това се случва със Заповед на директора на инспекцията Юри Торнев. Заповедта е с дата 20-ти юни 2020г. и е изпратена на ОД на МВР, Кмета на Община Перник и Областен управител за сведение и изпълнение. Прчината за анулиране на наложената изолация на учителките са отрицателни резултати от повторно изследване за covid-19.

Както стана ясно, при тестване на персонала в детското заведение, двете учителки отчетоха положителен тест за коронавирус. Последва изолацията им, както и на децата, контактни с една от учителките и пълна дезинфекция на детската градина.
След настояване на една от учителките бе направен втори тест, който се оказа отрицателен. И двете учителки са без каквито и да било симптоми за covid-19.

Към дата 23.06.2020 г. на територията на област Перник няма нови регистрирани положителни проби на SARS- CoV-2., съобщиха от РЗИ Перник. Обявеният положителен случай за Перник от НОЩ е лице от гр. Самоков, което е хоспитализирано в СБАЛББ гр. Перник.

Поставените под карантина лица са общо 118, от тях 84 са в община Перник, 16 в община Радомир, 9 в община Брезник, 7 в община Трън, 2 в община Земен и 0 в община Ковачевци.