ТАЙГЪР ТИЙМ празнува рожден ден. Равносметката е ясна: За една година – 140 отличия

Неусетно измина една година за пернишките тигри. През тази година те се превърнаха в най-успешния клуб по бойни спортове със завоювани над 140 отличия на международна и домашна сцена , профи срещи , безброй праненства и чествания, лагери и приятелства.

Със своята харизма и неудържима енергия тигрите спечелиха симпатизанти не само в Перник , но и от цялата страна.

По повод рождения ден на клуба председателят на клуба Кристиян Младенов заяви пред zapernik.com:

“ В много неподходящ момент празнуваме първият си рожден ден, но с тези неща не можем да се борим и ние го разбираме отлично и го приемаме. Измина една година изпълнена с адски много емоции за нас. Естествено имаше и положителни имаше и отрицателни мигове. Положителните сме си ги създали сами с адски много труд, а пък за отрицателните няма да говоря , защото лошотията не я обичам. Аз съм спортист от вече 17 да не кажа 18 години и никога преди не съм бил в подобна атмосфера- сплотеността , подкрепата , която оказва всеки един човек към този до него в строя и извън него , родители един към друг , деца към родители и обратно , връзката спортисти-треньори …просто съм сигурен , че всичко това е нещо мнооого рядко срещано и ако се среща някъде, то е на едно или две места в страната, говоря разбира се в този тип аматьорски спортове. И ако това нещо го няма от самото начало след това и да се опиташ да го създадеш изкуствено , то този изкуствено надут балон ще се спука гарантирано. Не мога да опиша с думи благодарността си към всички хора , които са ни се доверили и са доверили техните деца именно на нашата зала и на нас като млади амбициозни и знаещи инструктори и хора най-вече. Нашата благодарност се изразява в работата , която вършим с подрастващите и резултатите , които те постигат. Пак повтарям не ние като треньори, а ТЕ , спортистите , които дават сърцето си, и е важно да се разбере , че те са най-важни а не ние само да се бием в гърдите колко сме велики.

Благодарение на нашите тигри от периода на регистриране на клуба до днес сме с най-много отличия от област Перник. Естествено не омаловажаваме успехите и на останалите пернишки кикбокс и таекуон-до клубове. Напротив, искаме да поздравим за страхотната работа , която вършат , защото по този начим израстваме всички. Когато има конкуренция всичко е по-добре. Доволен съм , че нашият клуб се яви и дразнител , които кара другите да работят по-усърдно. Много от методите ни биват повтаряни , което говори само за нашето израстване и сила като клуб, не моето … а нашето всички заедно. Очаквайте от нас да бъдем активни винаги и по всяко време. Искаме да знаете , че ние ще се борим името на града ни да бъде споменавано с добро навсякъде. Възпитанието и морала са на първо място сред приоритетите ни. На лошотия се нагледахме и ефект няма, време е да станем всички по-добри.

Какво ни предстои занапред?

Ами идва Европейски шампионат , на който ще бъдем представени с най-много национални състезатели от Перник , а всъщност от цяла България единствено Фолкън Благоевград имат повече национални състезатели от нашият клуб. Всъщност се надяваме Европейското да се проведе. Просто труда , който положихме през тази година доведе до изключително израстване на всички състезатели и фактите говорят сами. Факта например, че снимат нашите състезатели за да ги наблюдават след това си е нещо , което говори изключително силно за качеството на състезателите ни.

За финал искам да изкажа адски благодарности към всеки един човек допринесъл, с каквото и да било към нашият клуб. Ценим и уважаваме всеки жест,съвет, всяка дума, морална и финансова подкрепа , които ни направиха това , което много хора и клубове искат да бъдат. Емоциите в мен взимат връх всеки път , когато имаме такъв повод за горност и щастие в клуба и предполагам е нормално.

Ако ми позволите ще оставя едно послание на хората, които четат това:

Вярвайте във възможностите си и преследвайте мечтите си. Не позволявайте на нищо и никой да владее вашият собствен свят , защото всеки сам е господар на него и само от нас зависи дали в този свят ще има живот или ще бъдем в окови. В този живот, колкото и добро да правиш накрая пак излизаш лош, точно заради това ако си добър бъди добър за всички ако си лош ще си лош само за себе си, но за целта намерете смисъл и път и правете това , което обичате. Аз обичам отбора си и заради това той е успешен. Да живее спорта! “ завърши той.