Столичани заразени с коронавирус се преместили да изкарат карантината в Радомир

Случаите на заразени с коронавирус на територията на Радомир, които по-рано РЗИ Перник оповести в сайта си се оказаха препратени от столицата. Иначе били известни на статистиката като заразени с COVID-19.  Това уточниха от РЗИ – Перник. 

Става въпрос за двама жители на София, които са решили да изкарат карантината си в Радомири били преместени от столицата.

Относно третият случай на заразен санитар от Перник, работещ в „Пирогов“, от РЗИ съобщиха, че на въпросния човек са му правени три пъти тестове. Два от тях са били отрицателни, а третият – положителен. Човекът е в добро състояние, няма оплаквания, температура или кашлица. Въпреки това заради положителната проба той е поставен под карантина за 28 дни.

Както по-рано съобщихме, от Районната здравна инспекция в Перник уведомиха за три нови случая регистрирани на територията на Пернишка област.

Към днешна дата лицата, поставените под карантина в област Перник са 515, от тях 351 са в община Перник, 110 в община Радомир, 18 в община Брезник, 22 в община Трън, 8 община Земен и  6 община Ковачевци.

Коментари

коментара