Един човек изтрови въздуха на цяло село Кладница, никой не може да го спре

Жителите на китното планинско село Кладница страдат от … мръсен въздух. А замърсителят е само един – техен съселянин, който гори какви ли не отпадъци и боклуци и така обгазява всички. 

Хората са се видяли в чудо, събирали са подписки, пускали жалби. Лично кметът на селото е ходил да говори с нарушителя, но резултат никакъв.

„Имаме проблем с един гражданин от София, зет тук, който системно ни трови. Гори в печката си всякакви отпадъци каквито му попаднат, не си купува дърва и въглища“, разказва Светослав Асенов пред ТВ Кракра. По думите му жителите на селото са сигнализирали институциите и е идвала проверка. Но от нея единствения резултат е, че съседът започнал да гори още повече боклук.

Софиянецът идвал събота и неделя и буквално отравял живота в селото, където има възрастни хора, малки деца.

От комина му се бълват огромни облаци дим, все едно някой е пуснал димка, обяснява Светослав.

„Много мирише, не смея да отворя прозореца да си проветря. Петък, събота и неделя е ад“, споделя Веца Найденова.

„Често съм го виждал, че докарва с колата си стари дограми, които са с боя, може би от боята е проблема. Понякога е миришело и на тежки миризми, като например на масла. Той работи в сервиз, може да докарва и такива неща да гори, парцали разни. Аз не съм го виждал за толкова години да си купува дърва или въглища“, казва Кирил Танев.

„Една вечер се прибирах и цялата улица беше задимена, нищо не се виждаше от пушек. Отидох с колата до тях и му викам: какво гориш тука, ще ни отровиш, бе човек. А той вика, че си палел печката, наведе главата и това беше…“, разказва още Танев.

Пред други съселяни пък нарушителят казал, че ще си прави каквото си иска. Кладнинчани се оплакват, че малките им деца дишат този въздух, не могат да си прострат прането и да си отворят прозорците.

„Тези боклуци, които ги гори са канцерогенни, някаква болест може да ни докарат“, опасява се Светослав.

Жителите са се оплаквали многократно на кмета Васил Мирчев. Самият той е ходил да разговаря с несъобразителния съсед и да го моли да прекрати това замърсяване. Но резултатът е никакъв. Много оплаквания са подадени и до общинския инспекторат. Проверка дошла, но след нея като напук съседа им започнал да ги трови още по-настървено с горене на отпадъци.

Коментари

коментара